שרירן איטראמורלי 113 מ"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/08/2016 | 17:52 | מאת: ימית

שלום, בת 50, 3 שנים ללא מחזור. ב-u.s אחרון עובי הרירית כ-8 מ"מ, נמצא שרירן איטראמורלי 113 מ"מ וכן ממצא ציסטי צלול 11 מ"מ. בחודשים האחרונים סובלת מבטן נפוחה - מציק מבחינה אסתטית (הבטן נפוחה יותר אחה"צ ובערב). הרופאה לא התייחסה לממצא זה כלל (רק כתבה זאת בטופס שנתנה לי) - לא דיברה איתי על הממצא. התייחסה בעיקר לעובי הרירית וביקשה לחזור עוד כחודשיים לביקורת. תוצאות בדיקת דם: E2 - 435 Lh - 27 FSH -25 Tsh - 0.58 מה היית ממליץ ? האם ייתכן כי הנפיחות בבטן נובעת מגודל השרירן ? האם זה נחשב שרירן גדול ? תודה !

שרירן בגודל זה, ובגיל זה, 3 שנים לאחר אי הופעת ווסת, מחייב התייחסות ראויה ולא שאלות בפורוםץ חשוב לדעת כמה זמן הוא קיים? מה היה גודלו בעבר? מה הדינמיקה שלו, מה מיקומו בדופן הרחם. הנפיחות יכולה להיות קשורה, אבל כאמור, לא לפורום. פרופ יונה תדיר

04/09/2016 | 22:51 | מאת: ימית

שלום, תודה על תשובתך. פשוט רופאת הנשים לא התייחסה לכך כלל. יותר התייחסה לעובדה שרירית הרחם עבה יחסית ולכן ביקשה שאגיע שוב לביקורת. יש לי תור עוד כחודש. אשמח לדעת מה הכוונה ב"התייחסות ראויה" - כלומר, מה עלי לשאול את הרופאה ? אילו בדיקות יש לערוך ? ושוב תודה רבה !

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות