גרפסים/ גיהוקים כרוניים ומציקים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/12/2016 | 16:17 | מאת: עידית

שלום, מזה כמה חודשים שאני סובלת מתחושות צריבה בגרון ומגיהוקים/ גרפסים לאחר הארוחות- עד כדי כך שיש לי התקפים כאלו (עד שאני מצליחה לעצור אותם), אוכלת שוב וחוזר חלילה. הלכתי עם הבעיה לרופא גסטרו והוא הציע לי כדורים בינתיים (לנטון) ולא רצה לתת לי הפנייה לגסטרוסקופיה או לבדיקות אחרות, מכיוון שלדעתו לא היה בזה צורך (יש לציין שאין אצלי חיידק). אולם הוא אמר שעם הזמן זה יעבור, אבל נכון לעכשיו אני לא רואה תקווה. האם ייתכן שהתופעה תעבור מעצמה (היא התחילה בסוף יוני) ואני ממש חוששת שהיא תחמיר. שנית, האם כדאי לקחת פרוביוטיקה? הבנתי שזה יכול לעזור (כי לקחתי אנטיביוטיקה לפני ולטענת הרופא ייתכן שזה גרם למצב). תודה מראש. :'(

20/12/2016 | 14:00 | מאת: קרן

אני יכולה להציע לך פיתרון אחרי שנים של התמודדות עם אותה בעיה. הגרפסים נוצרים מצרבות...צרבות נגרמות מכמה גורמים ואת צריכה לדעת מה מהם גורם אותה (אוכל חריף, משקאות מוגזים, מטוגן, ירקות שונים כמו כרוב, דיאטה שלא נכונה לך שגורמת ליצירת עודף חומצות, בעיה שנקראת רפלוקס שקשורה לסוגר שלא עובד טוב, חיידק הליקובקטור, כיבים, ובמקרים נדירים בגילאים מתקדמים גם בעיות בלב)..ולכן כן חשוב לדעת ממה הצרבת וכן חשוב לעשות בדיקות. הגזים שנוצרים חונקים את הנשימה ואפילו גורמים לכאבים בכל מיני מקומות שונים בגוף..כי זה בעצם בועיות קטנות שמסתובבות לך בכל מיני אזורים ולוחצות על הנשמה. לגזים תיקחי גזים איקס..זה כדורים ללא מרשם שאפשר להשיג בכל מקום, הם לא נספחים מבחינה כימיקלית בגוף ולכן לא גורמים לשום תופעות לוואי..כל מה שהם עושים זה לגרום לבועיות להתאחד ולגזים להיעלם תוך כמה דקות..את תחושה הקלה מאוד גדולה...ואין בעיה לקחת אותם באופן קבוע. זאת לא תרופה... את זה את יכולה לקחת גם אחרי האוכל ביחד עם תוסף שנקרא קריאון שדורש מרשם ובא בכמה מינונים אבל כל הפעולה שלו זה להוות אנזימים לעיכול..כלומר אם את אוכלת זה פשוט מפרק את הארוחה מהר מאוד וגם גורם לתחושת הקלה ללא שום תופעות לוואי...בטוח לגמרי. זה הרבה יותר טוב מאשר לקחת כדורים נגד צרבת שיש להם תופעות לוואי. בכל מקרה יש דרכים אלטרנטיביות לטיפול בגורם הצרבת אבל קודם תבררי ממה היא נגרמת ואז תטפלי וכתוצאה מכך הגזים יפחתו. פרוביוטיקה זה בסדר אבל לי אישית זה אף פעם לא פתר בעיה, נסי לקחת זה לא מזיק, נסי גם לשתות חומץ אורגני בלבד כפית לפני הארוחה, יש סודה לשתיה שהיא גם אורגנית וטבעית (תגגלי, לא מה שמוכרים בסופר) שכפית עם מים מעלים צרבת...כל אחד ומה שעובד לו. בינתיים קחי מה שהצעתי. ואת זה שום רופא לא יסביר לך...בהצלחה מקוה שעזרתי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה