הרגשה של בטן "תפוסה"

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/12/2016 | 22:52 | מאת: יובל

שלום, אשתדל כמה שיותר לקצר: לפני כשבעה חודשים התחלתי להרגיש הרגשה לא נעימה בבטן, כאילו הבטן "תפוסה", כשהמיקום משתנה. ב- US דופן בטן ללא בקע. US בטן עליונה – נכתב כי היה קיים קושי טכני בבדיקה עקב ריבוי גזים וכי עד כמה שניתן היה לראות – היה תקין. כדורים נגד גזים – לא פתרו את הרגשת הבטן התפוסה. בבדיקת כירורג – לא נמצא הסבר. לפני כחודש עברתי בדיקת צואה – נמצא חיידק – Blastocystis hominis (לא הייתי בחו"ל שנים רבות. עובד עם פרות). קיבלתי טיפול בפלג'יל שהקל מעט, אולם הרגשת הבטן התפוסה חזרה כשבועיים מתום הטיפול. הכירורג שלח אותי לבדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. קולונוסקופיה תקינה אולם בבדיקת גסטרו נמצא: ושט: תקין, מעבר ב- 38 ס"מ עם אודם במעבר. נלקחו ביופסיות למבחנה 2. קיבה: גמישה ומתנפחת היטב, מהלך קפלים תקין, רירית תקינה. בצל תריסריון עם רירית אולי אטרופית? בצבע חוור – משמעות? נלקחו ביופסיות למבחנה 1. תריסריון שני עם רירית תקינה. המלצות: המלצות טיפול עם PPI. שאלותיי: 1. מאחר והתור לרופא הגסטרו רחוק, אודה לך מאד אם תוכל לומר לי האם לדעתך אני צריך לנסות לזרז את התור כדי להתחיל כבר טיפול ב- PPI או שצריך גם כך לחכות לתוצאות הביופסיות לפני תחילת הטיפול? 2. יום לאחר הבדיקות (גסטרו + קולונוסקופיה) התחלתי להרגיש טעם מר בפה לסירוגין. האם לדעתך תופעה זו יכולה להיות תופעת לוואי של הבדיקות? 3. האם לאור כל מה שסיפרתי עד כה יש לך רעיון לגבי מה שגורם להרגשת הבטן התפוסה? תודה רבה !!!

1. PPI גם רופא משפחה יכול לרשום 2. לא בטוח 3. חשוב לקבל תשובת ביופסיה מתרסריון בשאלה של צליאק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה