MRI בטן -תחליף לגסטרוסקופיה וקולונסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/11/2016 | 19:53 | מאת: שיר

שלום. בת 47 סובלת בחודשים האחרונים מכאבי בטן, צרבות ובחילות, יציאות לא סדירות (מעט מאוד יציאות או עצירות למרות תזונה מאוזנת. אין חום. בדיקות דם תקינות. אולטראסאונד ורנטגן תקין. רנטגן עם בריום יצא תקין אבל החומר הזה גרם לי לכאבי בן מטורפים במשך מספר ימים. יש לי הפניה מגסטרו לבדיקת גסטרוסקופיה וקולונסקופיה. מאחר ואיני נלהבת לעבור את הבדיקות הללו חשבתי לעשות באופן פרטי בדיקת MRI. שאלתי היא: האם ישנה בדיקת MRI לבטן עליונה ותחתונה כולל כל מערכת העיכול שיכולה להוות תחליף לבדיקות הללו? במידה וכן, מה לבקש? איזו בדיקה בדיוק? במידה ואין, האם יש בדיקה אחרת גם אם יקרה מאוד-שאינה חודרנית? תודה מראש.

<p>קיימות בדיקות לא פולשניות אך לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. גם לבדיקות הפולשניות יש מקום אשר לעיתים הבדיקות האחרות אינן נותנות לו מענה. בכל מקרה צריך להבין היטב את המגבלות הנ"ל ולקבל החלטה מושכלת בהתאם.</p> <p>מציע שתפני לקבלת הסבר מפורט אצל רופא המשפחה / ייעוץ מסודר</p>

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה