הקשר בין שימוש ממושך במשחות NASIDS לבין TTG חיובי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/11/2016 | 13:13 | מאת: שאול

שלום ד''ר ! לאחרונה נמצא בבדיקת דם שעשיתי שיש לי ATTG חיובי בדם ולכן נשלחתי לבצע ביופסיה. במהלך הביופסיה הבחין הרופא כי יש לי אודם קל בבצל התרסריון אך לא נתן לזה משמעות רבה. טרם חזרו תוצאות הביופסיה אך נוכחתי לגלות במספר מאמרים כי יש קשר בין שימוש ממושך במשחות אנטי דלקתיות שאינם סטרואידים לבין האודם בבצל התרסריון. וקשר נוסף בין אודם בבצל התרסריון לעלייה בנוגדנים מסוג TTG בדם שלא נגרם בגלל צליאק. אשמח להתרשמותך מהמידע ומתן חוות דעת עם הסבר תודה על העזרה!

אכן לעיתים תרופות מקבוצת ה NSAIDS עשויות לגרום לנזק לרירית מערכת העיכול, החל מאודם קל, כיבים וכו'. הדיווחים הקיימים בספרות הרפואית מדברים על עליה ברמת הנוגדנים גם במחלות אוטואימוניות אחרות (כדוגמת סכרת נעורים, מחלת כבד על רקע של עוררות של מע החיסון וכו) גם ללא קשר לצליאק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה