בעייה לא מזוהה במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/10/2016 | 19:25 | מאת: לילי

אימי, בת 77, סובלת מזה כשנה מכאבי בטן תחתונה שמלווים אכילה (ולפעמים, בערב/לילה, גם בלי קשר), עצירות קשה וירידה משמעותית במשקל. היתה אצל רופא המשפחה + 2 גסטרולוגים בכירים, שלחו אותה לכל הבדיקות: דם (כולל מרקרים שונים), גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה. ללא ממצאים. הרופאים אומרים שזה הגיל או לחץ נפשי ורושמים כדורים לכאבים ונגד עצירות (לא עוזרים). האם באמת אין עוד כיוון או משהו שיכול לעזור?

27/10/2016 | 17:39 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, כאבי בטן בדגש על ירידה במשקל הינם דגל אדום ממליץ לבדוק האם בוצעה הדמיית בטן כגון סיטי עם הזרקת חומר ניגוד , צריך להבין יותר את אופי הכאב מכיוון שישנה אבחנה מבדלת גדולה שכוללת תהליך איסכמי, לבלב, פתולוגיות מעי שונות ועוד. להתייעץ שוב עם הגסטרואנטרולוג המטפל.

28/10/2016 | 08:20 | מאת: לילי

אכן בוצעה הדמיית CT ללא ממצאים. 2 הגסטרולוגים שלחו אותה לדרכה בטענה שאין לה כלום, כי אין ממצאים בבדיקות. לגבי הירידה במשקל - היא אומרת שהיא אוכלת פחות (בגלל שאכילה בערב עושה לה בעיות), אבל מדובר בכ-10(!) ק"ג!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה