קלריתרומיצין לטיפול בהליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/10/2016 | 23:03 | מאת: לימור

שלום, אני נמצאת במין מבוי סתום ולא יודעת מה לעשות. אני בת 33 גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את החיידק הליקובקטר פילורי עם גסטריטיס ברמה בינונית בקיבה ובתריסריון. הומלץ לי על טיפול משולש הכולל את התרופות: קלריתרומיצין, מוקסיויט ולנטון במשך 10 ימים. קראתי בעלון של הקלריתרומיצין ובאינטרנט שהוא עשוי לגרום להפרעות בקצב הלב כתוצאה מהארכה של מקטע QT ועוד בייחוד כשלוקחים תרופות אנטיאריטמיות ואנטידיכאוניות. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאד לקחת למרות המלצת הרופאים. יש אולי אלטרנטיבה אחרת? התייעצתי עם קרדיולוגית שאמרה לי שזה נדיר תופעת הQT אך עדיין אני חוששת. תרופות קבועות שאני נוטלת בלי קשר לחיידק: ריתמקס, סרוקסט ומידי פעם קסנגיס מה עליי לעשות? אני באמת מתוסכלת מאד ומסתובבת עם החיידק הזה כבר מעל חצי שנה. אני פוחדת מהאינטרקציה שיכולה להיות בין הריתמקס, הסרוקסט והאנטיביוטיקות. אין תרופה אחרת חוץ מהקלריתרומיצין שלה אין תופעת לוואי של הפרעות קצב ? תודה וסליחה על השאלה הארוכה בברכה לימור

27/10/2016 | 17:58 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, יש אכן סיכון להארכת מקטע qt בשילוב תרופות אלו. גם אם קטן. ממליץ לפנות להתייעצות במסגרת מרפאת גסטרו שכן ישנם משלבי טיפול המבוססים על טטראציקלינים וביסמוט שאינם כוללים קארין.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה