סוגר וושט תחתון לאחר טראומה וטיפול בהליקובקטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/10/2016 | 13:29 | מאת: יעקב

שלום רב לכם, אני בן 33 בריא ללא מחלות רקע ולא מעשן במשקל וגובה תקינים. לפני כ 3 חודשים נתקעה לי חתיכת בשר בסוגר הוושט התחתון למשך 8 שעות שכללו רפלקסי הקאה ולחצים בקיבה (היתה ריקה כי זה היה ביס ראשוני) עד שהוצאה באנדוסקופיה.בסיום ההליך אובחן אודם וסימני אספוגיטיס קלה בוושט תחתון. טיפלתי כשבוע באומפרדקס והפסקתי. כל שבועיים לאחר מכן חוויתי או כאבים באזור הוושט התחתון הדומים לכאבי הטראומה או לחץ מתון אך מעיק לכיוון בית החזה עם קושי קל בנשימה(כ5 סנטימטר מעלה מהסוגר אל מרכז החזה). מבדיקת צילום בטן חריפה שללו לי בקע בטני במיון (הגעתי למיון חודש לאחר הטראומה כי חוויתי 3 ימים כאלה ללא שינוי) ואז זיהיתי כי אוכל שמנוני רב או כמות רבה של שוקולד מעוררת תחושות אלה. התחלתי לקחת לפני שבועיים וחצי נקסיום באופן רצוף. לפני כשבועיים התחלתי טיפול בהליקובקטור לשבוע (קארין ומוקסי יחד עם נקסיום) ובאמצע הטיפול לאחר ארוחה שומנית בערב חשתי למשך יום וחצי שריפה רצינית באזור סוגר הוושט בעיקר, לחצים בחזה והקרנת דקירות ללב ולצוואר והיצרות בנשימה לא יכולתי לשכב מאוזן אלא רק לשבת ונקסיום לא עזר . המשכתי עד סיום אנטיביוטיקה ולא הפסקתי, השריפה חלפה כעבור יממה וחצי מתחילתה אך שאר התחושות נותרו יחסית סטטיות כאשר חזרתי לישון עם הגבהת כריות ורק עוד חודש אקבל בדיקת גסטרוסקופיה פלוס צילום בריום. אין לי למי לפנות חוץ ממיון שוב וממש לא רוצה להגיע לשם ואני בלחץ נפשי מטורף מהתחושות הפיזיות האלה (ברוב הימים התחושה היא אי נוחות-לחץ עמום הדומה לכאב בתחילת זמן הטראומה כשהחתיכה נתקעה לי באזור הוושט התחתון יחד עם לחץ יחסי מעט מעלה בבית החזה המרגיש כמו תחושת יניקה כלפי פנימה וכן עם קשיים קלים לנשימה מלאה - העניין מתגבר ,בנשימה ולחץ באזורים הללו , מעט כשעה-תיים אחרי האוכל ונמשך שעות).אני כבר שבועיים לא אוכל כמו שצריך ונמנע בחודש האחרון מכל ארוחה שומנית, סוכרים וכו. אני מפחד שיש לי בקע שכנראה החל עוד מאירוע הטראומה בוושט או תגובה משולבת עם האנטיביוטיקה החזקה. בגלל שאתמול נרדמתי שעה אחרי ארוחה קלה, קמתי עם תחושת חמיצות בפה והמעיים הראו סימני פעילות יחד עם שלשול קל יחיד. האם עלי לדרוש בדיקות דם אקו לב מרופאת המשפחה מחשש לסיבוך מהאנטיביוטיקה ? האם הסיכוי לבקע בטני או בקע סרעפתי גדול בגלל הטראומה שחוויתי והסימנים שלי ? האם עלי ללכת למיון ולדרוש בריום מיידית שכן במידה וקיים בקע והתחושות האלה לא חולפות כבר שבועיים מדובר בבקע בטני הנחשב למסוכן או שעליי להרגע ולהמתין לבדיקות אם לא קורה לי משהו חריג מזה ? בבקשה תנו לי כיוון שכן אני מרגיש נכות חוסר אונים ופגיעות גדולה אודה לכם מאוד על התייחסותכם

26/10/2016 | 12:25 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ממליץ כמובן להרגע, להשלים את הבדיקות המתוכננות. גסטרוסקופיה תוכל לאשר או לשלול בקע סרעפתי או פתולוגיות אחרות כגון עדות לרפלוקס ועוד. כמובן שלאור מגבלות הפורום במידה ויש ספק וסבל גדול ממליץ לפנות לרופא המשפחה שיחליט אם יש דחיפות אחרת להפנות למיון. כמובן שלצורך המשך בירור והתיייסות פרטנית ממליץ לפנות למרפאת גסטרו . בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה