שלשול - הגדרה מדוייקת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/10/2016 | 01:04 | מאת: אברהם

לילה טוב, מהי ההגדרה לשלשול ? האם צורת היציאה או מספר היציאות ? האם יציאה שאיננה מימית אלא רק עיסתית נחשבת לשלשול ? (גם היא קוראית רק אחת ליום) מה הגורם ליציאה עיסתית ועל מה יכולה לרמז ? האם בעייתי ודורש בירור/טיפול ? תודה

24/10/2016 | 20:28 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ישנן הגדרות שונות אשר גם לגביהן אין הסכמה מוחלטת. לרוב מדובר "בעיה" כשתדירות היציאות הינה מעל ל3 ביום או ש"משקל הצואה" מעל 200 גרם ליום וישנן כמובן הגדרות נוספות. גם פה יש הסתייגות כי ישנה השפעה משמעותית לדיאטה היומית, תרופות קבועות ועוד... לגבי מאפיין הצואה שציינת, חשוב לדעת האם מדובר בתסמין חדש, האם קיים ריר/דם, צבע הצואה ועוד. לאור מגבלות הפורום, ממליץ לבדוק קודם כל האם ביצעת שינוי בדיאטה, התחלת טיפול תרופתי חדש(לדון עם רופא המשפחה) ובהמשך בירור מסודר במסגרת מרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה