האם ממצא C4 גבוה מעיד על קיום דלקת במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/10/2016 | 17:25 | מאת: יעקובי

אני בן 38 בריא , בלי בעיות חוץ מבעיה שאובחנה כמעי רגיש בגלל כאבים כרוניים בצד שמאל והפרעות ביציאות ,מהם אני סובל מספר שנים ,עשיתי קולונוסקופיה ,צליאק ולקטוז והכל היה תקין . לאחרונה עשיתי בדיקת דם של C3 C4 . Complement-C4 יצא גבוה 43 Complement-C3 יצא בנורמה 150 . כשעברתי על מה זה C4 גבוה הבנתי שזה קשור לקיום של דלקת כרונית , האם זה אומר שאולי יש לי דלקת כרונית במערכת העיכול , או שזה קשור לדלקות במערכות אחרות בגוף , כי חוץ ממערכת העיכול אני לא מרגיש שיש לי בעיה אחרת

24/10/2016 | 20:21 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, מדובר על מערכת המשלים שהינה חלק ממערכת החיסון. לא ניתן רק על סמך ערך אחד שציינת לכוון לאבחנה ספציפית. ישנן מחלות רבות שקשורות למערכת המשלים על כן ממליץ לדון עם הרופא המטפל שהזמין את הבדיקה למה הוא כיוון ומהם שאר הממצאים המעבדתיים אם יש.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה