בעליי..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/10/2016 | 21:54 | מאת: דניאלה

שלום בעלי בן 32 סובל הרבה מגרפסים.זאת אומרת תמיד לאחר ארוחה ואפילו באמצע הארוחה הוא לא מפסיק לעשות גרפסים שקטים ולפעמים לא, וסובל המון מצרבות!! מה הסיבה לכך?? האם יש מקום לדאגה? האם זה קשור לאלכוהול? יוצא שפעם בשבוע שותה בירה או וויסקי אשמח לתשובות תודה ושבת שלום

23/10/2016 | 08:08 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ייתכנו סיבות רבות כמובן. ממליץ בשלב הראשון, להפחית כמה שניתן, משקות מוגזים, אלכוהול,קפה. דיאטנית מכיוון שישנם מזונות רבים שהעיכול שלהם מוביל ליצירת גז. לגבי הצרבות ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולרופא גסטרו בשאלה של תבחין נשיפה להליקובקטר, בירור אי סבילות ללקטוז, טיפול בסותרי חומצה וכד'. שבת שלום.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה