פוחדת שהרסתי לעצמי את מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/10/2016 | 22:41 | מאת: עדי

שלום, לפני כמה זמן (חודשיים בערך) אכלתי כמה דברים שגרמו לי להופעת צרבת באותו היום. אבל במקום לתת לה זמן לעבור, תוך כמה ימים מהופעתה התחלתי בטיפול נגד חיידק בקיבה- שלא ממש לקחתי בצורה טובה (נגיד כשהפסקתי עם האנטיביוטיקה ולקחתי רק את נוגד החומציות, אז לא לקחתי אותו בצורה קבועה בכלל) והצרבת לא עוברת מאז. היא מתבטאת בעיקר בגיהוקים (יותר בשעות הערב) וגם בכאבים בבטן עליונה. אני כבר מיואשת, האם הרסתי לעצמי את מערכת העיכול בלא כוונה? האם תוכל אי פעם להשתקם? יכול להיות שזה עדיין החיידק? אודה לעזרה.

21/10/2016 | 06:53 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לא הרסת את מערכת העיכול. לא הצלחתי להבין האם עברת בכלל בירור לנוכחות לחיידק הליקובקטר? מציע לעבור בירור מסודר לנוכחות החיידק, לבצע הכנה טובה לבדיקה מבחינת הטיפול המקדים במידה ומדובר התבחין נשיפה (לא ליטול poi כגון אומפרדקס שבועיים לפני וכדו) ובמידת הצורך לקבל שוב טיפול מלא לארדיקציה. יש לגשת שוב לרופא המשפחה ובהמשך הפניה למרפאת גסטרו. ייתכנו סיבות אחרות לתלונותייך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה