מפחדת מאוד מגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/09/2016 | 20:46 | מאת: מלי

מחר מתוכננת לי בדיקת גסטרוסקופיה. 1.האם ניתן לראות בה דברים שלא ראו בבדיקת ושט עם ניגוד ברום? 2.מה הסבירות שאם יראו בה כיב יצרבו אותו ועד כמה היא מסוכנת? 3.בהנחה שיש לי כיבים.באם חוץ מסותרי חומצה יש עוד טיפול?אנע מטופלת בסותרים חודשים ללא שינוי? ממש מקווה לתשובה מפורטת ועזרה.חרדה מאוד

28/09/2016 | 08:30 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

בגסטרוסקופיה ניתן לרטות אנדוסקופית ממצאים בתוך הקיבה. לגבי טיפול בקיב- בהעדר דימום מכיב או סטיגמטה של סיכון לדימון הטיפול יהיה בסותרי חומצה בלבד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה