היצרות וושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/09/2016 | 18:41 | מאת: אביב

שלום דוקטור אימי בת 85 אובחנה לאחרונה עם ממאירות בקיבה בקרדיה. לא מועמדת לניתוח יתכן ותקבל טיפול "קל" ואולי ביולוגי. היא סובלת בין היתר בקושי לאכול . עד לפני שבועיים היה נראה שהיא אוכלת אוכל גם מוצק אבל בכמות נמוכה. כעת בבית חולים עשו לה צילום רנטגן של מנגנון הבליעה ונאמר לי שיש היצרות משמעותית בוושט כנראה בשוער הקיבה קרוב לגידול. האם הבדיקה הזאת מדויקת ? האם יש בדיקות הדמיה נוספות? כי הפתרון המתבקש להבנתי הוא החדרת סטנט על כל במשתמע. מה דעתך?

24/09/2016 | 15:47 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

בדיקת גסטרוסקופיה יחד עם צלום בריום או CT נותנים אנדקציה טובה לקביעת תכנית טיפולית. סטנט הוא טיפול מקובל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה