וולוולוס, כיצד נוצר? מה הן הסיבות?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/09/2016 | 23:35 | מאת: יני

שלום רב, כיצד נוצר מצב הוולוולוס? האם מולד? עצירות? לפני כשנה וחצי החלו כאבי בטן אשר התנפחה מאוד, לאחר צילום רנטגן לא ראו וולוולוס ואמרו לי לולואת מעיים רחבות, ללא פלסי אוויר הסראפת שמאלית... נשלחתי ל-us לפני כחודשיים הכאב חזר הרבה יותר חזר, ולא עזור משכחי כאבים הפעם צילום הרנטגן הציג וולוולוס והיה צורך בפעולה כירורגית לטיפול מהיר בנושא, תוך המלצה לעתיד, ניתוח. כיצד נוצר מצב? האם לפני שנה וחצי לא ראו ולפני כחודשיים כן? האם בקולנוסקופיה יכולים לראות מצב זה? תודה רבה.

24/09/2016 | 15:20 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום לך, וולוולוס בשל הווצרות של סיבוב של חלק מהמעי הגס, לרוב סיגמה. יש קשר עם עצירות. טיפול באנדוסקופיה ולעיתים כירורג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה