קושי בהתרוקנות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/09/2016 | 14:19 | מאת: דני

שלום בן 43 בריא בדרך כלל כושר סביר. הולך ברגל כל יום חצי שעה. מזה כ 3 חודשים יש לי תופעה חדשה קושי בהתרוקנות. מדי יום צריך לשירותים כרגיל, בשעות הבוקר, מתיישב והיציאה מתחילה לצאת ומגיעה כמעט לפתח פי הטבעת ( יכול לחוש אותה עם קצה האצבע קצת פנימה ) אבל כאילו הצואה "נתקעת" ולא זזה בתוך הרקטום. הצואה לא קשה !! אלא רגילה וזה לפעמים קורה אפילו עם צואה חתיכה ארוכה ורכה אבל זזה מאוד לאט. זה גורם גם עם צואה שמורכבת מכמה חתיכות. ומדי יום זה נתקע כשעה! ברקטום מאוד לא נעים עד שזה יוצא. היו גם מצבים שזה נתקע 5-6 שעות וכבר כמה פעמים הוצאתי את זה עם האצבע לאט לאט. רופא המשפחה עשה לי בדיקה רקטלית ואמר שהרקטום תקין. בדיקות דם תקינות. US בטן תקין. דם סמוי בצואה תקין מה יכולה להיות הסיבה? מה עושים? זה ממש מקשה עליי את איכות החיים ומחמיר. תודה רבה

28/09/2016 | 08:24 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום לך. ממליץ בדיקת מנומטריה רקטאלית. הבדיקה תספק אנפורמציה לגבי הרפוי והפונקציה של שרירי פי הטבעת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה