בעיה בקיבה ללא h.pylori ועם מיצי מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/09/2016 | 14:44 | מאת: מרק

שלום רב מאוקראינה, לפני כ-4 שבועות חשתי תחושת כובד באיזור הקיבה, יותר במהלך שעות היום וכמעט ולא בשעות הלילה. כשאלכתי, בדכ חשתי הקלה. ביצעתי בדיקה אנדוסקופית בה נצפו מיצי מרה בכמות מתונה/בינונית בקיבה והאדמה (erythema) מתונה/בינונית של האיזור האנטראלי של הקיבה. התריסריון ויתר הקיבה היו תקינים. עשיתי גם 2 בדיקות ל-h.pylori (במהלך האנדוסקופיה ובדיקת דם), ללא ממצא חיובי, בדיקת דם כללית (ללא בעיות) ואולטרסאונד של כלל מערכת העיקול. הכל תקין, כעקרון, למעט הקביעה כי תוכן הכיס נוזלי אך ישנה הצטברות וישנה התקשות של דפנות הכיס (אך אין התעבות). לפני כ-5 חודשים עשיתי אולטרסאונד מסיבה אחרת וגם אז היו בדיוק אותם ממצאים בכלל ובפרט לגבי הכיס המרה. לפני כשנתיים, כשעוד הייתי בארץ, חשתי תחושה דומה באיזור הקיבה ועשיתי בדיקת נשיפה ל-h.pylori אשר גם היא היתה שלילית. אז, התחושה חלפה כעבור שבועיים לערך. עוד אציין שלפני מספר שנים מסיבות לא ידועות התחלתי לסבול מרגישות ללקטוז, פרוקטוז וכד, הרגישת לכלל המאכלים המשתייכים לקבוצת ה-fodmap. כרגע אני ממשיך להרגיש כבדות מסוימת בקיבה וכאב קל בלחיצה במרכז הבטן או מימין, מתחת לצלעות. אינני מעשן ובסהכ אוכל תזונה מאוזנת, ללא מאכלים חריפים, לא שותה אלכוהול. כבר שנים אני נוטל nsaids מספר פעמים בחודש (3-4), 400-600 מג בכל פעם, נגד כאבי ראש. בתקופה האחרונה שתיתי הרבה קפה, גם על קיבה ריקה. לא סבלתי ממצב סטרס שאני יכול להעיד עליו. לא יכול להצביע על משהו ספציפי שיכול היה לגרום לבעיה הזו. הרופאים כאן באוקראינה המליצו ליטול ppi ותרופות לזירוז הפרשת מיצי מרה. לא קיבלתי הפניה לבדיקות אחרות שכן כמעט ולא עושים כאן בדיקות אחרות וצריך לנסוע לשם כך לעיר אחרת. אודה על המלצתך אילו בדיקות עלי לעשות ותרופות מאילו סוגים כדאי ליטול. בברכה מרק

21/09/2016 | 10:04 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום לך, עשית בירור נרחב, ללא ממצאים אוביקטיבים. בשלב זה ממליץ בדיקת סרולוגיה לצליאק וטיפול ב PPI לפי הצורך. כמובן מעקב מרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה