בבקשה עזרה מכל מי שיכול....

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/08/2016 | 18:19 | מאת: משה

שלום רב, בן 30 פלוס. מזוהה עם קרוהן -קולוטיס כשנה. מטפל בקפדנות ובמסירות. בין השאר ע"י אסקול / פנטזה / רפסאל+פומי (מכיוון שהדלקת בשני מוקדים, בין השאר ויותר בהתחלת הרקטום), ניתן לומר שהתרופות סייעו לי יותר בתחילה ואילו עכשיו פחות. לפני כחודש בעת חשיפה לשמש נוצר לי מין פריחה אדומה חזקה, באזור הרגליים (כל אזור הרגליים אחורה קדימה, תאומים וכדומה) ורק ברגליים. נבהלתי וחשבתי שאולי מדובר בתרופה שנוטל (רפסאל)+ שילוב עם השמש. מיד הפסקתי עם תרופה זאת. לאחר שבוע בנסיבות דומות חזר שוב, הגעתי במהירות הניתנת לרופא העור, שאמר שלא ניתן להבחין כרגע מכיוון שהפריחה דעכה (ואמר להגיע אליו איך שזה מתחיל, בפעם הבאה). עכשיו (יום שישי) לאחר כחודש מיום הפסקת התרופה, חזרתי שוב עם פריחה ענקית בכל הרגליים, ולאחר שהשפעת התרופה כבר חלפה ממני, כך שככל הנראה שזה לא מהתרופה שנוטל. חשוב לציין: שלוקח את התרופה לסירוגין כבר כשנה וללא תופעות עד לאחרונה. בנוסף לוקח ויטמין D בטיפות, תוספת כורכום 800M, וטמין B. חשוב לציין שלא הייתה לי תופעה כזו מעולם אלה רק לאחרונה. אינו נראה כפיצעי מחלת "פזויאזיס" ו/או שלבת חוגרת לפי הרופא. עוד חשוב לציין: שזה קורה גם עם מכנס ארוך החשוף פחות לשמש!! ובנוסף חשוב להוסיף: לאחרונה (עם גילוי המחלה) זיעת יתר מוגברת ביותר (בייחוד בצוואר אך פחות ברגליים, ובמיוחד בעת שינה). קראתי קצת על קרוהן פה ושם והיה רשום שישנם ללא מעט תופעות לוואי, בין השאר גם פריחות בעור. מישהו יכול לומר לי מה הן הפריחות האלה, מה צריך לעשות/ לבדוק וכדומה?. טוב שזה מתמקד רק באזור הרגליים, אבל למה דווקא שם?. אובד עצות, תודה מראש לכל מסייע!!!

שלום לך, יתכן ומדובר בפריחה שקשורה למחלת קרון-קוליטיס. קיים צורך בהערכה קלינית ושקילת ביופסיה לאפיון סופי

28/08/2016 | 14:32 | מאת: משה

תודה רבה על התשובה ד"ר פאדי רשמתה: קיים צורך בהערכה קלינית ושקילת ביופסיה לאפיון סופי.. מאוד מעוניין לבצע זאת. תוכל לפרט מה זה אומר, בייחוד "הביופסיה" מהיכן..? שוב תודה, מקרב לב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה