מה הסיכויים לצליאק? .........

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/08/2016 | 17:13 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 10 נמוך מאוד/ אחוזון 3, מדי פעם משלשל אבל ללא כאבי בטן, המוגלובין נמוך אבל בנורמה...בבדיקות לצליאק יצא בדיקות בטווח הנורמה חוץ מCeliac screen 49.2 , מה הסבירות לצליאק? האם יש דבר כזה רק רגישות לגלוטן ואז התזונה לא לגמרי משתנה? או שחייבים ממש ללא גלוטן ויש מצב של יש צליאק או אין צליאק? כי הרופאה אמרה שהבדיקה גבולית ועשינו פעמיים ויצא אותו דבר...הופננו לגסטרו אבל התורים ארוכים....האם הוא יצטרך בהכרח ביופסיה כדי להיות בטוחים?

שלום רב, ממה שציינת לא ברור איזה בירור עבר הילד, אך לאור התיאור קיים צורך בבירור נרחב לבעיות ספיגה. יתכנו מצבים של "רגישות לגלוטן" ללא צליאק המאופיינים בסרולוגיה תקינה, ביופסיה תקינה אך במבחן רגישות עורי חיובי לגלוטן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה