ASCA חיובי בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/08/2016 | 15:23 | מאת: אורית אהרון

ביתי בת 19 וחצי לפני כחודשיים אושפזה עקב כאבי בטן שלושולים וירידה במשקל. עברה קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות + ביופיסה תקינה. האם עדיין יש חשד לקרוהן? ביקשו ממנה לעשות מספר בדיקות קלפרוטקין בצואה ותבחין אי סבילות לסוכר לקטוז. אני מודאגת האם יכול להיות בדיקה חיובית ואין קרוהן? תודה

שלום רב, לא ציינת האם התלונות חלפו/נמשכות, אך בהחלט, קרון הינה בהרבה מקרים מחלה של מעי דק שלא נסרק בבדיקות גסטרוסקופיה וקלונוסקופיה רוטיניות (אם לא בוצעה חדירה למעי דק סופי). בהמשך חשד קליני ההמלצה היא להשלים קפסולה של מעי דק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה