תבחין נשיפה להליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/07/2016 | 15:29 | מאת: לילך

מזה כשנה וחצי סובלת מכאבים ברום הבטן. ביצעתי את הבדיקה C13 UREA BREATH CALC כבר 4 פעמים ...בכל הפעמים יצא ערך חיובי. 29, 53, 37 24 אחרי כל בדיקה עברתי סבב של תרופות אנטיביוטיקה למינהם. יש לציין שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה. נלקחו ביופסיות מהקיבה. נמצא החיידק. ולאורך כל הקיבה ראו דלקת מופשטת. וגם בקע קטן סרעפתי. שבוע שעבר ביצעתי את בדיקת הנשיפה שהראתה שהערך 24.704. הרופא אמר שאין מה לעשות רק להמשיך ולצרוך Lanton פעמיים ביום. הכאבים מאוד חזקים ומעיקים על כל בית החזה, עד למחנק זה עולה לי לוושט ואני צרודה מאוד בגלל זה. לשאלתי: באמת אין צורך שוב לטפל בחיידק? הוא אומר שהערך נמוך בייחס לפעמים הקודמות. ומה עוד ניתן כדי להקל על הכאבים. אודה על תשובה.

שלום תופעה דורשת ביצוע תרבית לרגישות ל HP יש לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיות לתרבית יש לבדוק דרך קופה איפו מתבצע הבדיקה הזאת

27/07/2016 | 11:38 | מאת: לילך

בבדיקת הגסטרוסקופיה האחרונה במרץ האחרון דווקא לקחו תרבית וביופסייה בתושובה לביופסיה ולתרבית עלה שיש את החיידק ושישנה דלקת. זה לא מספיק?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה