קפסולה ו CT

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/06/2016 | 22:30 | מאת: גיל

שלום אני בן 43 מזה כ 4 שנים תופעות של כאבי בטן שלשולים וירידת משקל. קולונוסקופיה תקינה ( לא נבדק המעי הדק והאילאום ). קלפרוטקטין מוגבר כ 150-250 בכמה בדיקות. בדיקות דם תקינות פרט לקצת ירידה של חומצה פולית ובי 12 מתחת לנורמה. היות והתופעות ממשיכות הגסטרו אמר שכנראה מדובר בקרוהן של המעי הדק בלבד ולכן כדאי לעשות קפסולה. אבל בשביל לעשות קפסולה צריך קודם לעשות CT. אני לא יכול לעשות CTE בגלל רגישות ליוד ולחומרי ניגוד ( ידוע מבדיקות קודמות למצבים אחרים ). לכן יכול לעשות רק CT רגיל שיהיה ממוקד במעי הדק והגס. רציתי לשאול האם בסיטי רגיל של המעי הדק, בלי חומרי ניגוד ובלי שתית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש הצרות וכך להיות שקט לעשות את הקפסולה? כמו כן איך אפשר לעשות קפסולה אם זאת בדיקה שקראתי שבכ 12 אחוז מהמקרים הקפסולה נתקעת? האם זה לא סיכון מוגזם? תודה רבה

שלום אין טעם לבצע CT רגיל אופציה - קפסולה מעי דק ללא חשש להתקע אופציה נוספת MRE

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה