תינוק בן 7 ח' ויציאות רכות- אלרגיה לפירות??

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/06/2016 | 21:34 | מאת: יעל

שלום, אבקש להתייעץ. להלן רקע: תינוק בן 7 חודשים, ניזון מגיל שבועיים מנוטרימיגן עקב בחילות כתוצאה מסימילאק חלבי. זאת לאחר ייעוץ רופא ילדים וגסטרו. בגיל 4 ח' נבדק ע"י אלרגולוג לשלילת אלרגיה לחלב- טסט שלילי. דובר על אפשרות של NON IGE והומלץ לנסות חלבי ולבחון תגובה. בגיל 4.5 ניסיתי לתת 150 מ"ל סימילאק חלבי. כעבור שעה החל להקיא עד כדי אפאטיות וכעבור מס' שעות העלה חום והחל לשלשל ריר. אושפז ל-5 ימים וטופל באזניל ורוציפין. הרופאים אבחנו "גסטרו אנטריטיס" והעלו אופציה למחלה ויראלית אל מול חשיפה לחלב. לא היתה אבחנה חד משמעית. פנינו לאלרגולוג נוסף מרוב הלחץ. שוב טסט שלילי לחלב, כולל בוטנים וביצים. האלרגולוג העריך כי האשפוז לאחר החשיפה לסמילאק אינו קשור לחלב שקיבל, אך זוהי רק הערכה. המליץ להמשיך נוטרימיגן ולחשוף לחלבי במוצקים דווקא, בגיל שנה, בהשגחת מוקד. באותה תקופה, טרם האשפוז, החלה לקבל פירות (תפוח, בננה ואגס) וירקות (בטטה, גזר, תפו"א)ברמת טעימות ולא ממש ארוחה. הגיב לכך מצוין. לאחר האשפוז עצרתי לזמן מה את הפירות והירקות וכעבור מס' ימים, כשחזר לעצמו, חזרתי לתת לו. לפני כחודש וחצי בני החל יום אחד להקיא שוב ללא הפסקה. פנינו לשניידר- שיערו שמדובר בוירוס. לא אושפז. לאחר יום שלשל ריר. הרופא נתן אנט' וביקש לתת רק אם תהיה החמרה. היה נראה לי שהיציאות משתפרות- הפכו לשלשול ללא ריר. לכן כעבור 4 ימים מהביקור במיון נתתי לו פתוח ובננה. כעבור חצי שעה הקיא הכל ומאז החל לשלשל ריר במשך קרוב לשלושה שבועות. כמובן שמאותו רגע שהחל לשלשל עצרתי את כל מתן הירקות והפירות והוא המשיך להיות מוזן מנוטרימיגן בלבד. היו לו יציאות לפעמים 8 פעמים ביום, כולן עם ריר. נתתי את האנט' שרשם הרופא- לא עזר. ביצענו תרביות פעמיים כולל פרזיטים, רוטה ואדנו- הכל שלילי. ס.דם- תקינה. יש לציין כי לא הקיא כלל. רק שלשל עם ריר. לא היתה אף יציאה תקינה. הרופא חזר ואמר כי מדובר במשהו ויראלי ממושך והפנה לגסטרו. רופא הגסטרו העריך כי הילד נראה לו בסדר, ביקש לא לבצע לו שום שינוי מבחינת התמ"ל ןלחכות שבועיים עם הפירות והירקות. כעבור 3 שבועות היציאות חזרו להיות תקינות ומוצקות. לפני שבוע וחצי בערך עשינו חיסון של גיל חצי שנה שכולל רוטה. מאז היציאות שוב רכות ולעיתים מוצקות יותר. היה טיפה ריר בחלק מהן. בנוסף, יש לציין כי הוא מרייר כבר חודשים ואני מאמינה שהוא בשלב של תחילת בקיעת שיניים למרות שחיצונית עוד לא רואים שום שן. ב"ה עולה במשקל, פעיל וחיוני ואוכל טוב את התמ"ל (180). נתתי היום תפוח פעם ראשונה מאז הביקור השני במיון (לפני חודש וחצי בערך). כעבור 20 דק' עשה שלשול שנמרח בכל החיתול ללא ריר אך עם נקודות זעירות שחורות. כאמור, בימים האחרונים רוב היציאות שלו רכות או מוצקות יותר. אך אף יציאה אינה "קשה" או מרוכזת כמקשה אחת בתוך החיתול. אני זוכרת שהרופא ציין בפני כי יש ילדים שרגישים לפירות, אם כי זה נדיר. עם ילדיי הגדולים לא היו לי סיפורים כאלה. אני רוצה להמשיך ולנסות ירקות ולראות איך מגיב. הרי לא ייתכן שילד בן 7 ח' יאכל אך ורק תמ"ל, אך אני פוחדת שישלשל.. לא ברור לי כל כך איך לנהוג איתו בעניין האוכל. האם זה נורמלי כל מה שתיארתי? האם ייתכן שרגיש לפירות? מהי הצעתך? תודה רבה. מקווה שתיארתי טבו את המצב.

לצערי העונים לפורום זה אינם מומחים בגסטרואנטרולוגיה ילדים. את כל הסוגיות הללו צריך להעלות לפני הגסטרואנטרולוג המטפל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה