כאבי בטן שנמשכים מעל לשבועיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/05/2016 | 17:08 | מאת: אלון

שלום רב ד"ר בן 42 בריא בדר"כ ופעיל ספורטיבית מזה כשבועיים וחצי כאבי בטן מפושטים כולל קולות עיכול שמתי לב לשינוי ביציאות מפעם ביום לפעמיים שלוש כאשר מדובר ביציאה רכה (לא שילשול) בעלת גוון צהוב ללא דם או ריר ,צרבת מדי פעם ותחושה כללית לא נוחה .רופאת המשפחה המליצה בשלב הזה על בדיקות דם (כימיה חלקית ללא CRP) תפקודי כבד כליה וכו,שקיעת דם,ספירת דם, Immunoglobulin A ,אולטראסאונד בטן ,הליקובקטר פלורי כל הבדיקות תקינות . ביומיים שלושה האחרונים יש הקלה משמעותית בתסמיני הבטן והיציאות חזרו לצבע המקורי אך עדיין הממוצע עומד על 3 יציאות ביום והתחושה הכללית הלא טובה השתפרה , צרבת יש לי עדיין על בסיס יומי .רופאת המשפחה מתעקשת בשלב זה לא להפנות אותי ליעוץ גסטרו וטענת שלדעתה מדובר בוירוס שיחלוף .אני בינתיים מתפקד כרגיל ועוסק בספורט . אני קצת מוטרד ממחלה ממארת וגם מקרוהן /קוליטיס . ברור לי שלא ניתן לאבחן בטלפון אך האם מה שתיארתי נראה מחשיד לאחד מהן ? האם להתעקש עם רופאת המשפחה להפניה ליעוץ גסטרו או שבשלב הזה ניתן להמשיך ולהמתין ? אני אב טרי והסיפור הזה מטריד אותי . המון תודה

אכן לא ניתן לתת מענה הולם דרך מדיה זו. ניכר שרופאת המשפחה היתה קשובה לתלונותיך ואף המליצה על ביצוע מספר בדיקות כפי שתיארת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה