טפיל בבדיקת צואה שלא נעלם גם לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/05/2016 | 15:25 | מאת: גלית

מקווה שהגעתי לפורום הנכון .... שלום רב ד"ר , נא עזרתך : לפני כשלושה שבועות היה לי שינוי חד פעמי בצבע הצואה שהפכה לכתומה . קבלתי לעשות בדיקות ונמצא - parasites microscopy blastocystis hoiminis רופאת המשפחה שלי אמרה לי "אל תדאגי זה לא חיידק , זה טפיל , שאפילו גם לא מטפלים בו אם אין שלשולים כאב בטן וכו" אבל .... נתנה לי ל7 ימים אנטיביוטיקה "מטרוג'יל 6 ביום .... סיימתי שבוע לקיחה , חזרתי על בדיקות הצואה יום אחרי יום ולמרבה הצער - אותה תשובה , הטפיל לא נעלם .ושוב רופאת המשפחה אומרת לי "אל תדאגי זה עובר ללא טיפול" ודווקא התשובה הזאת שלה מדאיגה אותי . מה עושים ? אני בת 51 ואין שום סימנים מסביב של כאב בטן או שלשולים .מוטרדת ... תודה רבה על תשובתך

באופן עקרוני אכן לא חייבים לטפל בטפיל זה אם אינו מלווה בתסמינים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה