קונטרולוק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/05/2016 | 11:45 | מאת: סמי

שלום רב, אני בן 83 ונוטל קונטרולוק 20מג טבליה אחת ליום מ 2 סיבות : 1.כי אחרי כל ארוחה או לפעמים באמצע הארוחה או אפילו אחרי אכילת משהו אני מרגיש צורך חזק לירוק פעם או פעמיים כדי להמשיך את האכילה( עלי לציין שאני לא מרגיש בשום חומציות שעולה אלא רק צורך לירוק) 2. כהגנה על הקיבה מפני האספירין(מקרופירין 100מג) שאני נוטל פעם ביום ושניתן לי בעקבות צינתור לב לאחרונה שמעתי וגם ראיתי בתכנית רפואית בטלויזיה שהיו שמועות ונכתבו מאמרים ואפילו נערך מחקר שייתכן שחלק מהתרופות סותרי חומצה למניעת צרבת או ריפלוקס מקבוצת ה PPI שהקונטרולוק הוא אחד מהם גורמות לדמנציה ולבעיות קוגניטיביות במבוגרים אני מבקש את עצתכם כי זה מאוד מדאיג אותי תודה רבה

אכן היו דיווחים לאחרונה על קשר בין PPI לבין דמנציה. בכל מקרה ממליץ לפנות לייעוץ מסודר על מנת להבין את המשמעויות, היתרונות והחסרונות המדוייקים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה