לקיחת ביופסיה להיסטולוגיה.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/05/2016 | 13:47 | מאת: זוהא

בבדיקת קולונסקופיה (בעקבות חודש שילשולים) נכתב שנלקחה ביופסיה לבדיקה היסטולוגית. מה זה בדיוק בדיקה היסטולוגית ומה היא באה לאשש או לשלול.

קשה להתייחס באופן פרטני מבלי להכיר את הפרטים. ברמת העיקרון נוטלים דגימת רקמה על מנת לקבל מידע לגבי ממצא לא תקין - פוליפ, דלקת או כל תהליך אחר. לעיתים נוטלים דגימת רקמה מרירית אשר נראית תקינה על מנת לשלול תהליכים מיקרוסקופיים (שאינם נראים לעין בהסתכלות רגילה) על מנת לשלול או לאשר קיום של דלקת במעי (לדוגמא במקרה של שלשול ממושך ובדיקה אשר נראית תקינה בעין הרגילה) בכל אופן מציע לפנות לייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה