מה הסיבה שצריך קולונסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2016 | 15:11 | מאת: שאלה

שלום דר מרעי. תודה על תשובתך. שאלתי על שלשול מימי פעם בשבוע לאבי בן 81 בשאר הימים שתי יציאות תקינות ביום רגילות. בתשובתך צריך קולונסקופיה. רציתי לשאול מה ניתן לגלות שיש במצב כזה? סרטן? שלשול פעם בשבוע יכול להעיד על סרטן? שאר היציאות תקינות. יש לציין שאבי סובל ממחלת דימום שאינה מאפשרת קולוסקופיה. אנחנו מודאגים לגבי סכנת סרטן. לעומת זאת אם זה לא הכוון מניסיונך נודה על תשובתך. מחלה דלקתית וכו לא מדאיגה אותנו ניתן לחיות איתה. לפני כמה שנים עשה קולונסקופיה תקינה. תודה על התייחסותך.

30/04/2016 | 22:26 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

ממליץ יעוץ עם רופא מטפל, כולל אנמנזה מפורטת, בדיקה גופנית, מעבדה רלוונטית כולל צואה לדם סמוי והערכה של המצב הכללי של המטופל. לצערי לא אוכל לתת המלצה ברורה וחד משמעית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה