בדיקות דם צליאק לאחר שלא צרכתי גלוטן 6 חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/02/2016 | 12:07 | מאת: omer

שלום בחצי שנה האחרונה התחלתי דיאטת פליאו (כמעט ולא אוכל פחמימות וסוכרים ואם כן אך ורק דרך פירות וירקות). לאחרונה קיבלתי הפנייה לבדיקת דם לצליאק אך כאמור לא אכלתי גלוטן מעל חצי שנה. האם יש צורך לאכול גלוטן לפני הבדיקה? אם כן כמה זמן לפני ובאיזה כמו? תודה עמר

שלום עומר, שאלתך לא ברורה עד הסוף, וחסר מידע בכדי שאוכל לענות: לא ציינת האם אתה סובל מתסמינים מסוימים, ואם מלכתחילה אתה על דיאטה דלת גלוטן (שהינה בין היתר, טיפול במחלת הצליאק) מדוע אתה נדרש לבצע בדיקה לצליאק? בברכה ד"ר אבו בכר פאדי

13/02/2016 | 08:39 | מאת: omer

שלום ד"ר פאדי ותודה על תגובתך אובחנתי כחולה קרוהן על בסיס תוצאות קולונוסקופיה נצפו כיבים במעי הגס, כל בדיקות הדם והביופסיה יצאו תקינות כולל קלפרוטקטין. כאשר התייעצתי עם תזונאית העצה שקיבלתי היא אל תוכל מה שעושה לך לא טוב, (מאוד עוזר) ולכן התחלתי בדיאטת פליאו בתקווה שזה יעזור (ללא סוכרים וללא פחמימות). לאחרונה שני רופאים מומחים שונים סברו כי אין מדובר בקרוהן ושמו לב כי עקב כך שהתחלנו את התהליך מקולונוסקופיה דילגנו על שלב בדיקות הצליאק והפנו אותי לביצוע בדיקת דם. הבעיות היחידות שהיו לי בעקבותם עשיתי קולונוסקופיה היו דימומים (ללא כאבים או ירידה במשקל) כאמור מעל חצי שנה לא אכלתי גלוטן ואני צריך לעשות בדיקת דם לצליאק, כמה זמן לפני אני צריך לאכול גלוטן ובאיזה כמות? האם יום לפני משולש פיצה (אם כבר אז להתפנק) יספיק? תודה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה