שיהוקים תכופים בצום ואחרי האוכל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/02/2016 | 06:26 | מאת: שלומית

שלום לאחרונה אני סובלת משיהוקים עם ריח לא טוב והם גם מרובים בעיקר אחרי ארוחות אבל גם בבוקר לפני שאוכלת (אז אין ריח). אני בת 45 בעבר חשבתי שזה קשור לריפלוקס קל כי בעבר הרחוק סבלתי מהקאות מרובות. הדבר מאוד מפריע לי ולא יודעת אם זה קשור לתקופת מתח שאני נמצאת בה? אני מאוד לא רוצה לקחת תרופות ובטח לא בקביעות. האם יש לך עצה טבעית שיכולה לעזור לי?? אני מאוד איסטניסטית וחשובה לי היגיינת הפה והיגיינה בכלל וזה כבר התחיל להגביל אותי מפחדת לדבר עם אנשים כדי שזה לא יקרה תוך כדי.. בבקשה ענו לי בהקדם, תודה

12/02/2016 | 06:30 | מאת: שלומית

לא יודעת אם חשוב ...שכחתי לציין שלפני כ 10 שנים סבלתי מכאבים ברום הבטן ונמצא לי הליקובקטר שטופל. היום לא סובלת מכאבי בטן

שלום לך, כה"נ כוונתך לגיהוקים (גרעפסים)- תופעה שכיחה ולא מעידה בהכרח על תהליך דלקתי או מחלה אחרת בדרכי העיכול. התופעה נגרמת בעיקר על ידי אכילה או שתייה מהירה מדי, הגורמים לבליעת אוויר, שתיית משקאות קלים מוגזים, בירה וכו'. מומלץ תחילה להמינע מאכילה מהירה, ללעוס את האוכל היטב, להימנע ממשקאות כנ"ל, להימנע מלעיסת מסטיק מוגזמת, ולהמינע מעישון. מצבי לחץ/סטרס בהחלט יכולים להגביר תסמינים. קיים טיפול תרופתי שיכול להקל על התסמינים אך לא מומלץ בשלב ראשון. לאור הרקע של HP שציינת, הקאות, כאב בטן מעברך- ממליץ לך בנוסף לפנות לבדיקה והמשך הערכה במרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה