כריתת פוליפים במהלך קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/02/2016 | 08:46 | מאת: הדי

שלום רב, יש לי מספר שאלות בנושא בדיקת קולונוסקופיה וכריתת פוליפים במהלכה: 1. האם להערכתכם במכונים נוטים פחות לכרות פוליפים מהמעי ו/או מהרקטום במהלך קולונוסקופיה לעומת בתי חולים? 2. לפי מה מוחלט האם לכרות פוליפ במהלך קולונוסקופיה או לא לכרות אותו? א. האם גודל הפוליפ קובע? ב. האם מיקום הפוליפ קובע? ב1. האם מבחינת כריתה במהלך בדיקת קולונוסקופיה דין פוליפ ברקטום שונה מדין פוליפ בחלק אחר של המעי הגס? ואם כן - במה מתבטא השוני מבחינת כריתה? 3. האם החלטה על כריתה במהלך הבדיקה דורשת סוג טשטוש/הרדמה חזק יותר? מודה לכם מראש על כל מידע שאוכל לקבל מכם בנושא זה. בברכה, הדי

שלום הדי, פוליפ הוא בליטה של רקמה מרירית המעי לתוך חלל המעי. המשמעות העיקרית של המצאות פוליפ הינה הפוטנציאל לעבור, בחלק מהפוליפים, לאחר מספר שנים, התמרה לגידול ממאיר. ברמת העיקרון, יש צורך בהורדה של כל פוליפ(ללא קשר לגודל, מיקום) במהלך הקולונוסקופיה- היוצאים מהכלל הם פוליפים גדולים או פוליפים שצורתם מחשידה לממאירות- במקרים הללו קיים צורך בלקיחת דגימה (ביופסיה) מהפוליפ, ולהתקדם לפי תשובת הביופסיה לכריתה כירורגית בחדר ניתוח (במקרה גידול שחודר דופן מעי), או כריתה אנדוסקופית במקרה וללא חדירה. כריתה של פוליפים כנ"ל לא מתבצעת במכונים מחוץ לבית חולים מכיוון שדורשת טכניקה מיוחדת והשקעת זמן לכריתה שלמה. מבחינת הרדמה- אין צורך בסוג הרדמה/טשטוש אחר, אך במרבית המקרים אנו דואגים להעמקה מסוימת של ההרדמה למניעת תזוזת המטופל בעת הכריתה. בברכה ד"ר אבו בכר פאדי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה