ציסטטות בכבד שאר אברים תקינים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/02/2016 | 18:57 | מאת: סוזי

הנני בת 68 בבדיקת אולטרסאונד. ממצאים כבד - לא מוגדל, מספר מוקדים ציסטיים בקוטר 2.0 - 0.5 ס"מ מבקשת לדעת באיזה מדובר? ואיך אפשר לגעת מה הן מכילות.

שלום סוזי, ציסטות בכבד הינן בד"כ ממצא אקראי בבדיקת הדמיה, מופיעות ללא תסמינים מיוחדים (לא ציינת אם יש סימפטומים או תלונות מצידך). לרוב מדובר בציסטות פשוטות המכילות נוזל צלול, וברוב המכירע של המקרים המצב אינו מצריך טיפול אלא מעקב חצי שנתי באולטרסאונד בטן. נשמח לראותך במרפאה להערכה מחודשת של הממצאים, והמשך מעקב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה