תיסמונת בארט ,אופציה טיפולית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/02/2016 | 08:13 | מאת: עמית אלתם

גיל 63 . בבדיקת גסטרקופיה נלקחו ביופסות ונמצא Squamo-columnar mucosa with non specific chronic inflammation and focal intenstinal metaplasia consistent with barretts mucosa. Small foci of cript dysplasia, supported by levels sections and Ki67 immunostain. Comment:Alcian blue/PAS stain positive for intestinal metaplasia כבר לפני 10 שנים בגסטרקופיה חשדו בבארט לקחו הרבה ביופסות ,חשד שהוזם, אך כתוצאה מהביופסות החל לי ל6 שבועות כאב חותך חד באזור הסוגר ןצרבות חזקות שנכנסו לשליטה רק עם 40 מ"ג קונטרלוק פעמיים ביום לתקופה ארוכה ולאט ירדתי ל20 מג ליום. הרופא הסביר לי על תסמונת בארט ושיש שינויים לבארט בדרגה קלה וצריך ביקורת כל 6-12 חודשים. אבל הקטע עם הדיספלזיה אני מבין שזה שינוי טרום סרטני , האם זה עדיין בהגדרת "בדרגה קלה"? כמו כן ,אם אני קורא שיש הליכים ,עם גלי רדיו ,או לייזר שב95% פותרים את נושא הבארט ןהם ללא אשפוז וללא תופעות לואי משמעותיות, אז למה לחכות ולעשות ביקורות עם חשש תמידי לגילוי קרציגוניות.האם לא עדיף לפתוח מיד בברור לביצוע ההליכים הללו ? ואם כן איזה הוא ההליך המומלף?

אין הסכמה חד משמעית בעולם רפואה מה לעשות עם בראטס עם דספלזיה קלה המלצתי להמשיך לעקוב פעם בשנה עם ביופסיה סבירות של מעבר לסרטן קטנה מאוד אופציה נוספת - EMR לכרות את קטע של רירית בדרך גסטרוסקופיה עם ציוד מיוחד אופציה נוספת - טיפול RFA אבלציה עם גלי ליזייר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה