בדיקת קפסולה מצלמת מול ביופסות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/11/2015 | 12:52 | מאת: ליעד

בת 21, כאבים בצד הימני התחתון שבאים והולכים כבר 4 חודשים. CRP 15 ו-WBC - 14,500 שאר כימיה וספירת דם תקינים. אין שלשולים, אין כאבי בטן ,איבוד תיאבון או משקל, אין חום אין כלום מלבד התופעה של הכאב שמגיע בצורת פולסים וממצאים בבדיקות לפני 3 חודשים קולונו וביופסיות מהאיליום - תקין. כעת, אחרי גסטרוסקופיה - אותרו איזורים אירוזיביים מפושטים בקיבה ובבצל התריסריון. קטנים מאוד. נלקחו ביופסיות -הכל תקין. בדיקת וידאו קפסולה - הדגימה איזורי כיבים קטנים מאוד לאורך המעי הדק. האם על סמך בדיקת הקפסולה ניתן לקבוע בודאות שמדובר בקרוהן? אין לי שום תלונות קלאסית של המחלה . רק הקפסולה הדגימה כשביופסיות שללו הכל. מה יותר "נחשב" ובעל משקל בבוא הרופא להחליט כן או לא לקרוהן ? אני כן מאובחנת עם מעי רגיז כבר כמה שנים מה דעתך ד"ר ? תודה,ליעד

מחלת קרוהן מתבססת על מספר פרמטרים שונים כפי שציינת. אין מנוס מפנייה להערכה מסודרת - יש לעיין בצורה מסודרת במסמכים ובבירור שעברת ולקבל החלטות בהתאם. לא ניתן לבצע זאת דרך מדיה זו. קיימת במכון שלנו מרפאה ייחודית למחלות מעי דלקתיות וניתן לקבוע תור בצירוף הפנייה מסודרת. 04-6304480

28/11/2015 | 21:03 | מאת: ליעד

ד"ר גל , תודה על המענה שלך. בכל זאת, אני מבינה שזה סוג של "פאזל", ועדיין, עד כמה המשקל הסגולי של הקפסולה גבוה בקבלת אבחנה של קרוהן? האם מראה של ארוזיות במעדי הדק לאורכו (בקפסולה ) הוא דפינטיבי לקרוהן ? תודה שוב על התייחסותך, ליעד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה