צליאק או לא צליאק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/11/2015 | 18:52 | מאת: מבולבלת

שלום אני מבולבלת אשמח לעזרכתם. עשיתי בדיקת דם לצליאק בגלל כאבי בטן בחודשים האחרונים ואנמיה מחוסר ברזל. התוצאות: צליאק סקרין חיובי 52 שני הדברים האחרים שלילי - TRANSGLUTAMINASE_IgA ו- ENDOMYSIAL Ab. עשיתי ביופסיה. רופאת הגסטרו אמרה שבביופסיה לא הודגם נזק במעי אבל שכן להימנע מגלוטן כי להבנתה יש צליאק (בדומה למה שכתוב במאמרים באתר האגודה). רופא גסטרו אחר אמר שבנתונים האלו לא בטוח שיש צליאק, והמליץ לא לעשות שינוי בתזונה בינתיים ולחזור על בדיקת הדם והביופסיה בעוד כמה חודשים. אני מבולבלת. אם זה לא צליאק אז מה זה כן? אני מבינה שלא אקבל אבחנה באינטרנט, אבל אשמח לשמוע כיווני חשיבה כדי להחליט אם לחפש עוד רופא ואיזה. בבקשה בבקשה תענו... מבולבלת

האבחנה של צליאק מתבססת על בדיקות דם (נוגדנים) וביופסיית מעי דק. לעיתים במקרים של ספק ניתן להיעזר גם בבדיקה גנטית (בדיקות דם). מן הסתם כפי שציינת יהיה זה חובבני להתיימר לתת אבחנה כזו או אחרת דרך מדיה זו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה