שאלה לגבי הפרעות גסטרואנטרוליגיות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/11/2015 | 14:59 | מאת: אליהו

לד"ר גל שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלתי. עברתי ניתוח בריאטרי - שרוול קיבה - לפני כשבועיים (באיכילוב). באופן כללי מצבי הפיזי משתפר ואין סימני מצוקה כלשהם, אך אני סובל מכאבים עוויתיים במעיים ושלשול כרוני - דבר שייתכן שמקורו במגבלות שיש לי מבחינת מזון בתקופה הראשונית לאחר הניתוח (נוזלים בלבד ולא מזון מוצק). אני משתמש בתרופות קל בטן וSpasmalgin כדי להקל על הסימפטומים. האם ניתוח בריאטרי - שמתמקד בפלג גוף העליון - דהיינו הקיבה - יכול להשפיע בצורה כלשהי על תפקוד המעיים או האם אין קשר כלל בין השתיים והבעיה נוצר עקב גורם אחר כמו וירוס? בנוסף מה ניתן לעשות מבחינה טיפול תרופתי ותזונה כדי להקל על הסימפטומים ולהחזיר את המעיים לתפקוד תקין? בתודה מראש ובברכה, אליהו

כאבים עוויתיים שבועיים לאחר התערבות ניתוחית מצריכים התייחסות. מציע שתפנה להערכה רפואית מסודרת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה