האם אבחנת הציליאק שלילית?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/11/2015 | 12:38 | מאת: מור

שלום רב, אני סובלת זמן רב מכאבי בטן ונפיחויות חוזרות. חלק מהנפיחויות נובעות מאי סבילות ללקטוז אך חלקן (יחד עם כאבי הבטן) לא ברורים. תוצאות בדיקות דם לאבחון ציאליק העלו את התוצאות הבאות: AntiEndomysial ABS - Negative Anti TTG (IGA) - 0.2 - Negative Anti TTG + DGP - 45 - Positive לתחושתי ולפי מה שקראתי, אינני חולת ציאליק, אך כן ברור לי ששילוב של מאכלי גלוטן ולקטוז מעוררים כאבי בטן עזים (לדוגמא, פיצה). על מה מעידות תוצאות המעבדה ומה עוד כדאי לבחון? תודה מראש, מור

בדיקת נוגדנים שלילית משמעה שאין תימוכין בבדיקה זו לקיום צליאק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה