כאבי בטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/10/2015 | 07:54 | מאת: לי

שלום, בת 30, 11 חודשים לאחר לידה. מזה מספר חודשים אני מרגישה כאבים לוחצים בבטן העליונה באמצע (מתחת לצלעות) מרגיש כמו כאבים של הקיבה, התכווצויות וכן תחושת מלאות ונפיחות. מתגברים לעיתים אחרי אכילה או שתייה. שותה קצת ואז מרגישה מלאה כאילו שתיתי המון. בנוסף יש בחילות, אי נוחות כללית באזור הבטן, לעיתים יציאות רכות וגזים. הבחילות מתגברות אם אני מתכופפת, מורידה את הראש למטה. רופא גסטרו אמר שאולי מדובר בחומציות ורשם לי נקסיום 20MG פעמיים ביום. 1. האם התיאור הנ"ל אכן מתאים לחומציות? 2. האם התרופה מותרת בהנקה? קראתי שאולי עדיפה התרופה לוסק. אם אני נוטלת לוסק המינון נשאר זהה? 20MG? תודה

10/10/2015 | 13:29 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , חומציות גם נמצא באבחנה מבדלת, אך עיקר התלונות למיטב הבנתי הן מתאימות ל "איטיות של הקיבה" או גסטרופריזיס (המונח הרפואי). ממליץ לעבור בירור שיכלול אנמנזה מלאה,גסטרוסקופיה ובהמשך מפוי התרוקנות קיבה במידת הצורך.לוסיק ונקסיום שניהם מותרים בהנקה.

22/10/2015 | 13:18 | מאת: משה

נראה כי לא מספיק מכירים כאן בארץ את המחלה הזו שנקראת שיתוק קיבה. בארצות הברית קיים המון חומר ומידע וכאן???? אז אם יש לכם בחילות, שלשולים או עצירות, אם כואבת הבטן, אם אתם מלאים מיד אחרי ארוחה קלה,או אפילו ביס, אם המשקל שלכם יורד עד קיצוניות והרופאים אומרים הכל בסדר איתך לפי הבדיקות, שולחים אותך לפסיכולוג, אז כדאי שתבקשו מבחן ריקון קיבה, אולי זה גסטרופרזיס. הקמתי דף בעברית על מנת לשתף אותכם עם אנשים שסובלים משיתוק כיבה, נא להכנס וללמוד "גסטרופריס" דר אמיר מכיר את המחלה אבל נתקלתי ברבים שלא. https://www.facebook.com/gastroparesis.il?ref=aymt_homepage_panel

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה