תוצאות גסטרוקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/10/2015 | 14:47 | מאת: אבי

שלום רב.אני בן 46 ,בריא בדר"כ. נמצא בבדיקת דם שגרתית שאני סובל ממחסור בדם(FE IRON)נמוך מתחת לממוצע.כל שאר הערכים של הדם תקינים(הומוגלובין וכו...).קיבלתי כדורים לחיזוק הברזל לשלושה חודשים. נשלחתי לרופא גסטרו והוא המליץ שעליי לעבור קולונוסקופיה וגסטרוקופיה כדי לראות לאן "הדם" בורח. תוצאות הקולונוסקופיה היו תקינות. בתוצאות הגסטרוקופיה מצאו 3 דברים שלטענת הרופא הם לא בעלי משמעות. 1.בקע סרעפתי של כ-4ס"מ. 2.סעיף בפסגת הפונדוס. 3.סימני דם באנטרום-ייתכן מאקטיזיה וסקולרית קטנה. הרופא טוען שכנראה "איבוד הדם" שלי נובע מהפצעים הקטנים שמופיעים באנטרום ואין לזה משמעות. נלקחו ביופסיות-עדיין לא קיבלתי תשובה שאלותיי בבקשה אלייך הם: 1.האם אכן לפצעים (סימני דם)באנטרום אין כל משמעות? 2.ממה יכולים לנבוע פצעים אלו והאם הם יכולים להחריף? 3.האם עליי להמשיך ליטול ברזל? 4.מהי אקטיזיה וסקולרית קטנה? 5.האם עליי להיות מודאג מהממצאים? תודה מראש אבי

10/10/2015 | 13:23 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , אקטזיה וסקולרית משמעותה שקיימת התרחבות של כל הדם או אברציה של כלי דם שגורם לו לדמם. יתכן וזה מהווה מקור דימום ומסביר חוסר ברזל. אין מקום לדאגה. הממצא שפיר אך יש צורך לטפל באזור באמצעות צריבה. אני ממליץ לך להשלים קולונוסקופיה לשלול מקורות נוספים. בריאות שלמה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה