דימום עקב נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/10/2015 | 11:50 | מאת: מלי

שלום רב ביתי בת 20 קיבלה במשך שבוע תרופות עקב דלקת בחניכיים+ כאבים משן בינה הגדלה. התרופות הן : מוקסיפן , אקמול ואיברופן. מסתבר שכנראה אחת התרופות גרמה לה לדימומים בצואה + פריחה ברגליים וחזה. פנינו למיון ונאמר שעדיין לא ניתן לוודא מי הגורם לאלרגיה (ייתכן). שאלתי היא: הדימום עדיין קיים 4 ימים לאחר הפסקת התרופות והפריחה הולכת ונעלמת. האם יש מקום לדאגה רבה או שיש עוד צורך בזמן עד שהדימום יפסק? שאלה שנייה: בבי החולים נתנו לה טלפסט 180. היא חוששת לקחת. בפרט לאחר כל מה שהיא עוברת. האם התרופה תתרום להפסקת הדימום?(היא לא נטלה כלל) שאלה שלישית האם לגשת כבר לגסטרולוג? תודה האם המודאגת ביותר.

שלום לך איברופן היא תרופה הקשורה לדימום במערכת העיכול. לא ברור מה אופי וכמות הדימום בצואה שתארת, אך בכל מקרה יש לפנות להתייעצות ובדיקה אצל רופא משפחה ו/או גסטרואנטרולוג. שבת שלום

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה