בטן נפוחה וקשה מס' חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/10/2015 | 08:12 | מאת: נילי

שלום רב, זקוקה לרעיון די בדחיפות מכיוון שעד שגסטרואנטרולוג יקבל אותי-בינואר 2016..אני קצת לחוצה. אני בת 40 1.70 50 קג עושה ספורט ותמיד הייתי עם בטן שטוחה-גם לפני הספורט. בשנה וחצי האחרונות, לאחר ארוחת צהריים הבטן החלה להתנפח וקשה. חשבתי שאני אוכלת יותר מדי (כל 3 שעות) וכי הגזמתי ואולי אף שמנתי! ב-3 חודשים האחרונים, הבאן נפוחה כל הזמן כל היום וקשה אחרי שאני אוכלת. אני כמה בבוקר כאילו יש לי בלון בבן ואני כמעט ולא יכולה לאכול מכיוון שאין מקום. מעולם לא היה לי דבר כזה היה לי אולקוס שסבלתי ממנו שנים רבות בתרסריון ומאז ששיניתי תזונה אינני מרגישה בו אני פשוט מתוסכלת ואין לי רעיון או כיוון לבדוק. אני לא נוגעת במוצרי חלב יציאות כמעט כל יום בלי שינויים ואוכלת בריא. עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה וכליות הכל תקין למעט ציסטה 5 סמ בשחלה ואני לא חושבת שהיא הגורם. אני אוכלת כציפור (גזר בבוקר, אחרי 3 שעות תפוח אחרי 3 שעות 3 כף אורז ועגבנייה..) אני רעבה כל הזמן ולא יכולה לאכול יותר כי בתחושה כאילו הבטן עומדת להתפוצץ.. נא עזרתכם, האם למישהו יש רעיון? האם ללכת לכיוון אחר ולא לחכות עד ינואר? האם רופא המשפחה יכול לעזור לי במשהו? תודה רבה, נילי

שלום לך הסימפטומים מצדיקים בירור של מערכת העיכול העליונה. הרופא המטפל יכול להפנותך ישירות לבדיקת גסטרוסקופיה להתחלת הבירור. שבת שלום

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה