חסימת דופמין במוטיליום לעומת תרופות אנטי פסיכוטיות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/10/2015 | 08:42 | מאת: אני

אני נוטלת מוטיליום לבעיה מסויימת במינון 8 ליום למשך כמה חודשים. רציתי לברר - אם במקרה מישהו יידע לענות לזה - עד כמה זה חוסם את פעילות הדופמין - כי למשל ידוע לי שהתרופות אנטי-ספיכוטיות חוסמות בשיעורים גבוהים (כ70%) את הדופמין ולכן עלולות לגרום לתופעות לוואי של רעד וכו' - השאלה האם גם מוטיליום במינון הנ"ל חוסם דופמין בכאלו רמות כמו התרופות האנטי פסיכוטיות?

04/10/2015 | 06:43 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, מוטיליו חוסם תעלות דופמין פריפריות אך אינו גוטרם לרעד ב ד"כ . להפך, יכול להיות טיפות לתסמיני פרקינסון.

06/10/2015 | 00:27 | מאת: אני

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה