פענוח תוצאות בדיקות דם של ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/10/2015 | 11:51 | מאת: אסף

שלום רב, לביתי כרס נפוחה ומידי פעם מתלוננת על כאבי בטן. אוכלת הכול ולא סובלת משלשולים או הקאות. ביקשתי לשלוח אותה לבדיקות לשלילת צליאק. סה"כ הרוב של התוצאות בתחום הנורמה. עם זאת ישנן מספר חריגות: זו שמדאיגה אותי בעיקר היא תוצאת בדיקת TransGlutaminase (IgA) Ab שהגיעה עם המלל להלן: 3 U/ml-קטן מ :ערכי הייחוס 7.0-10.0 U/mL גבולי 10.1 - 25.0 U/mL חיובי חלש 25 U/mL-חיובי גדול מ ז"א אם אני מבין נכון התוצאה קטנה מ-3. מישהו יכול לומר לי מה משמעות הדבר? כמו כן Neutrophils באחוזים 30% כאשר הרף התחתון הוא 40% ו-Lymphocytes באחוזים הוא 53%. כאשר הרף העליון הוא 48%. אשמח לקבל חוות דעת בעניין. תודה רבה מראש.

05/10/2015 | 13:06 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , ממליץ על התיעצות עם רופא ילדים לבירור התמונה הכללית. באשר לבדיקת צליאק היא שלילית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה