חשוב מאוד. שאלה לד"ר קופלמן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

04/10/2015 | 10:48 | מאת: שולי.

שלום רב, בן 38, סובל משילשולים כרונים (ככל הנראה דלקת) קרוב לשלושה חודשים. מטפל ככול הניתן, (פשוט התור לרופאה מקצועית -גסטרו רק בסוף החודש). בינתיים קצת חושש ומודאג לכן רציתי לשאול; מימה יכול לנבוע העניין הנהל פתאום?, עשיתי בדיקות חיידק HP, טפלים אחרים, בדיקות דם, שתן, אינזימים כבד, תרבית כולל צאליאק. הכול נמצא שלילי ותקין. בנוסף ישנו מן כאב קל ותחושה של צריבות בבטן עליונה בעת כיווצה למשל בעת חבישת גרביים (עכב על המיטה). אובכן, אני אשתגע עד ביקור הרופאה, ממה עניין זה יכול לנבוע? ומה הבעיה אצלי. תודה מראש שבוע טוב!!

05/10/2015 | 13:04 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב, יש צורך בהשלמת בירור כולל תרביות צואה לחידקים ופרזיטים ,בירור אינדוסקופילשלול מחלת מעי דלקתי וביופסיה ממעי דק בשאלת צליאק למרות סרולוגיה שלילית,בדיקות צואה לקלפרוטקטין, ותבחין נשיפה לרגישות ללקטוז ופרוקטוז.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה