אכילת גלוטן בשוגג

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/10/2015 | 12:45 | מאת: מאיה נ

שלום רב בני בן 8. אובחן חולה צליאק לפני 14 חודשים. מקפידים מאד על תזונה נטולת גלוטן לחלוטין ואכן בדיקת הדם שלו האחרונה הייתה מעולה. לצערי הרב, לפני מספר ימים הזמנו גלידה של חברה אמינה מאד, במקום שאנחנו מכירים ובטעות הגשה לו גלידה המכילה חתיכות עוגה. בכפית השנייה הילד קלט שמדובר בעוגה (ולא בחתיכות שוקולד) והפסיק מיד לאכול. באותו היום כאבה לו הבטן ושלשל. למחרת בבוקר יצאה לו אפטה בפה וסבל מבחילה חזקה (סבל מאד מאפטות ובחילות טרם האבחון). א. האם תתכן תגובה כזו של הגוף, של יציאת אפטה בעקבות אכילה של כמה פירורים? ב. מה המשמעות מבחינה פזיולוגית? האם כרגע חזרנו אחורה? האם רמת הנוגדנים עלתה משמעותית בעקבות אכילה כזו? האם תתכן כרגע דלקת במעי בעקבות האכילה הזו?

05/10/2015 | 13:10 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , אינני חושב שאכילת גלוטין בכמות קטנה מסבירה את התמונה. אפטה אינה אופיינית למחלת הצליאק.במידה והילד מרגיש לא טוב ממליץ על בירור מחדש והערכה מחודשת כולל בדיקות דם ,CRO , צואה לקלפרוטקטין - לשלול מחל מעי דלקתית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה