לקטוז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/10/2015 | 20:00 | מאת: יעל פישביין

אחייניתי גילתה לאחרונה שיש לה רגישות ללקטוז. היא החלה לקחת לקטזין ואז נודע לה כי בכדורים נוגדי כאב שהיא לוקחת מספר חודשים, יש כמות גדולה של לקטוז. כ 40 מ"ג בכל כדור. היא חייבת לקחת את הכדור נוגד הכאב האם עליה לקחת בהתאמה כמות גדולה של כדורי לקטוזין? ובכלל למה תעשיית התרופות משתמשת בלקטוז כשידוע שיש כל כך הרבה אנשים רגישים ללקטוז ולמה הרופאים אינם מזהירים מפני כדורים עתירי לקטוז?

04/10/2015 | 06:46 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , 40 מ"ג היא כמות קטנה של לקטוז. גם באנשים עם חסר לקטוז קיימת פעילות מסויימת של האנזים.אם היא מרגישה טוב עם הלקטזין, למרות נטילת הכדורים - אין צורך בהעלאת מינון הלקטזין. אם חשה סמפטומים מותר להעלות את המינון של הלקטזין.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה