בירור כאב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/10/2015 | 19:10 | מאת: פולי

שלום רב, בת 29, מזה כעשור לאחר בדיקות הוחלט שיש לי מעי רגיז, לפני כמה חודשים החל כאב בצד ימין למעלה. לאחר בדיקות דם וצואה תקינות בוצע us ונמצא כי יש המנגיומה 1 ס"מ, עקב המשך הכאב נשלחתי לאנגיו כבד בהזרקת יוד בלבד. נמצא כי "ככל הנראה מדובר בהמנגיומה קטנה, יש עיבוי בדופן המעי העליון, הרוחבי והאיליום והאם על רקע מחלת קרוהן?" לא הייתה לי מחלה כזו. כרגע הכאב ממשיך וגובר. נאמר כי יכול להיות מוקרן ממקור אחר. התור לגסטרו בעוד כחודשיים. מה ניתן לעשות כרגע? האם עוד בדיקות? לברר לגבי העיבוי? אודה מאוד לעזרתכם... נואשת מאוד.

04/10/2015 | 06:34 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

שלום רב , קיימת אבחנה מבדלת רחבה לעיבוי דופן בקולון. יש להשלים בירור כולל בדיקות דם (ס"ד,כימיה מלאה,CRP) , תרביות צואה לחידקים ופרזיטים וקלפרוטקטין ולהגיע עם התוצאות למרפאת גסטרו להשלמת הבירור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה