תוצאות קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/10/2015 | 20:19 | מאת: רונית

שלום, ביצעתי קולונסקופיה בעקבות דם סמוי בצואה. נמצא: 1. פוליפ 8 מ"מ על גבעול במעי היורד, פוליפ 3 מ"מ בגובה 40 ס"מ. 2. ארוזיות במעי הדק. 3 דגימות רנדומליות של מעי גס על חלקיו. להלן תוצאות הבדיקה הפתלוגית: MUCOSAL BIOPSIES: 1. FRAGMENTS OF TUBULAR ADENOMA 2. SMALL INTESTINAL MUCOSA WITH REACTIVE LYMPHATIC TISSUE - MAY REPRESENT APHTHOUS LESION 3. COLONIC MUCOSA WITH FEW LYMPHATIC FOLLICLES מה משמעות התוצאות? תודה

02/10/2015 | 22:07 | מאת: פעמוני

לא כתבת בת כמה את. אבל טובולר אדנומה עם גבעול זה מצב מפותח של פוליפ במעי שמעיד שאם לא היית מגלה ומוציאה עכשיו זה היה עלול להתפתח לסרטן. עכשיו יעשו ביופציה לזה ויראו שאין תאים ממאירים. יתכן והרגשת שינויים ביציאה? או לא? סביר שכן. יציאות לא שלמות. דימום די נדיר אבל קורה. בכל מקרה מזל גדול שתפסת את זה בזמן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה