חולת קוליטיס - החמרה לא ברורה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/09/2015 | 14:05 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34, אובחנתי כחולת uc לפני 10 שנים. מאז מטופלת בעיקר בתרופות ממשפחת asa5 ובערך פעם בשנה מקבלת חוקני בטנזול לכמה ימים עקב החמרה. בחודשים האחרונים המצב שלי לא טוב ולא מוצאים מה הסיבה. זה התחיל בתחושה של לחץ בשלפוחית השתן. קיבלתי אנטיביוטיקה מונורל אבל בדיעבד לא נמצא חיידק. מאז התחילו שלשולים מדי פעם עם דם ומוגלה מדי פעם. והבעיה הכי גרועה היא שהפכתי לחלשה נורא. לא מסוגלת לנהוג לעבודה. בקושי מטפלת בילד. בדיקות דם תקינות במובן של אנמיה ותפקודי כבד/כליות. קיבלתי קורטיפואם בקצף רקטאלי. היה שיפור קל. אח"כ עברתי קולנוסקופיה שיצאה תקינה. לא נלקחו ביופסיות. עברתי בירור גניקולוגי ונמצאה דלקת כרונית בצוואר הרחם. קיבלתי אנטיביוטיקה דאלאצין בקרם וגינלי. זה כנראה פתר את הבעיה של הדלקת בצוואר הרחם (כי היה לי דימום וגינלי והוא הפסיק לחלוטין) אבל ביום השלישי של האנטיביוטיקה החלו כאבי פרקים קשים מאוד ובעקבותיהם גם שלשול. היום אני שבוע וחצי מאז שהפסקתי את האנטיביוטיקה. עדיין יש כאבי הפרקים אבל פחות גרוע. אני משלשלת שלשול לגמרי מיימי בשעות הבוקר. ואני עדיין חלשה. למה יש לי כאבי פרקים, שלשול מיימי וחולשה? האם יש סיכוי שהמצב שלי נגרם בגלל האסאקול והרפאסל שאני לוקחת כל כך הרבה שנים? האם כדאי לנסות להפסיק? לא יודעת אם יש קשר אבל באולטרסאונד ראו כבד עם מעט הסננה שומנית. אציין שזה מוזר כי אני רזה ואוכלת תזונה שמבוססת בעיקר על אורז, ירקות מבושלים, עוף וביצים קשות, בגלל השלשולים של הקוליטיס. אשמח לשמוע חוות דעת. האם יש צורך בבדיקות נוספות? האם לנסות חוקני בטנזול? תודה!

שלום לך, אני מבינה את מורכבות מצבך הרפואי. שלשול מיימי יכול להיות תופעה לאחר נטילת אנטיביוטיקה ולכן אפשר לנסות טיפול בחיידקים פרוביוטיים (בבית מרקחת). מעבר לכך, אין אפשרות לתת מענה לשאלותיך דרך המדיה. עלייך לפנות לרופא גסטרואנטרולוג מטפל. שבת שלום.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה