בטן תפוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/09/2015 | 10:52 | מאת: נועה אופק

שלום, אני סובלת מבטן תפוחה כבר מספר שנים. בצעתי בדיקה לחסר בלקטז ךפני כ-6 שנים שהיתה תקינה. לאחרונה (בחצי שנה האחרונה) החלו בנוסף לתפיחות גם שלשולים מימיים בתכיפות של פעם ביום או יומיים.בצעתי קולונוסקופיה לפני כחודשיים , מצאו אדנומה בקוטר של 0.3 מ"מ וכרתו אותה. בדיקת ל-h.pylori שלילית וגם בדיקה לנוגדים לגלוטן היא שלילית. בדיקת דם סמוי ותרבית צואה שליליות גם הן. בצעתי בדיקה חוזרת של רגישות ללקטוז שהפעם יצאה חיובית (34ppm). העיניין שגם כשאני מתנזרת לחלוטין ממוצרי החלב, השלשולים והתפיחות נמשכים. מה יכולה להיות הבעיה?תודה רבה, נועה

נועה שלום רב, אמנם ביצעת חלק גדול מהבירור, אך יש מקום לבצע המשך בירור של המעי הדק. אני ממליצה לפנות שוב לגסטרואנטרולוג. שבת שלום.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה